V petek in soboto, 14. in 15. februarja, je v CŠOD Lipa v Črmošnjicah potekal prvi posvet mentorjev gasilske mladine znotraj belokranjske regije, ki ga je organizirala Mladinska komisija regijskega sveta belokranjske regije. Udeležilo se ga je 33 mentorjev iz 19 društev vseh treh gasilskih zvez, od tega tudi pet učiteljev krožka DMG iz OŠ Mirana Jarca, OŠ Loka Črnomelj in OŠ Belokranjskega odreda Semič. V zelo pestrem programu so se zvrstili številni gosti, ki so poskrbeli tako za strokovno izobraževanje iz različnih gasilsko pedagoških področij, manjkalo pa ni niti zabavnih in sprostitvenih vsebin.

Po uvodnem pozdravu vseh treh predsednikov Mladinskih komisij po posameznih zvezah, Darjana Grudnika iz GZ Črnomelj, Amirja Mehadžića iz GZ Metlika in Andreja Jakše iz GZ Semič, je potekala okrogla miza, med katero je Sonja Malnarič pripovedovala o svojem dolgoletnem delovanju in izkušnjah na področju mladinskega gasilstva. Po večerji je Amir Mehadžič, ki je tudi predstavnik belokranjske gasilske regije v Mladinskem svetu Gasilske zveze Slovenije, predstavil letošnje novosti in dogodke, ki bodo potekale bodisi na državni bodisi na lokalni gasilski ravni. Za zaključek prvega dne je sledil še nastop bontonologa Saše Županeka, ki nas je na zabaven način podučil o zunanjem videzu, bontonu in javnem nastopanju.

Na začetku drugega dne so nas najprej pozdravili regijski poveljnik in član poveljstva GZ Slovenije tovariš Boštjan Majerle, član upravnega odbora GZ Slovenije, predsedujoči belokranjski regiji in tudi predsednik GZ Semič tovariš Rudi Kofalt, predsednika GZ Črnomelj in GZ Metlika, tovariša Boris Kambič in Martin Štubljar, ter poveljniki vseh treh GZ, tovariši Peter Šneljer, Tomaž Černe in Jože Vrščaj. Saša Kovačevič je izvedla delavnico družabnih iger, preko katerih lahko mlade gasilce bolje spoznamo in tudi motiviramo. Obiskala nas je tudi Nina Kotar, članica Mladinskega sveta GZ Slovenije, ki je predstavila nov Temeljni program usposabljanja mladih gasilcev in novosti v gasilskem kvizu in orientaciji za leto 2020. V sklepni delavnici je Darjan Grudnik govoril in praktično prikazal osnove orientacije, rokovanje z zemljevidom in kompasom.

Učenje je odkrivanje, da je nekaj mogoče. Po dolgih letih nam je organizatorjem končno uspelo pod streho spraviti posvet, za katerega srčno upamo, da bo postal tradicionalen. Naš glavni namen je, da bi med sabo povezali vse gasilske mentorje v Beli krajini, jih strokovno izobrazili in posledično dosegli, da bi se med gasilci z mladino delalo čimbolj strokovno, načrtno in kvalitetno. Odziv za prvič je bil dober, se pa nadejamo, da bo v prihodnje še večji. Naj se v imenu organizacijskega odbora tudi zahvalim vsem gostom, ki so bili pripravljeni za nas izvesti tako predavanja kakor tudi delavnice. Hvala PGD Črmošnjice, da so nam omogočili uporabo njihovih prostorov. Hvala tudi vsem, ki našo dejavnost podpirate. Predvsem pa iskrena zahvala vsem mentorjem, ki ste se v svojem prostem času pripravljeni popolnoma prostovoljno razdajati za skupno dobro in tudi pridobivati nova znanja, ki vam bodo v delu z mladino po društvih zagotovo prišla še kako prav. Ne pustimo, da nas učenje vodi le v znanje, naj nas vodi tudi v dejanja. Le tako bomo s skupnimi močmi poskrbeli, da bo naša organizacija rasla in napredovala še naprej.

Z gasilskim pozdravom »NA POMOČ«!

Člani organizacijskega odbora

V četrtek, 31.10.2019, je na Štekljevcu potekala svečana podelitev činov in priznanj za tečajnike belokranjske regije, ki so v letu 2018/19 uspešno zaključili tečaj za vodjo skupine in si tako pridobili naziv višji gasilec. Čestitke vsem!

Oktober 07, 2019
Objavljeno v Novice zveze

IZBIRNO REGIJSKO TEKMOVANJE 2019

V nedeljo, 29. 9. 2019, je na Stadionu v Loki v Črnomlju potekalo izbirno tekmovanje Belokranjske regije.

Dopoldne so se pomerile ekipe pionirjev, pionirk, mladincev in mladink. Iz GZ Semič so si pravico na tekmovanju priborile 4 ekipe (2 ekipi pionirjev, 1 ekipa pionirk ter 1 ekipa mladincev). Na državno tekmovanje, ki bo v Celju potekalo leta 2020, sta se uvrstili ekipa pionirk iz PGD Štrekljevec, ki jo dosegla 1. mesto in ekipa mladincev iz PGD Štrekljevec, ki je dosegla 2. mesto. 

Po zaključenem mladinskem tekmovanju, so svoje znanje in spretnosti pokazali še člani, članice, starejše gasilke in starejši gasilci. Iz GZ Semič se je tekmovanja udeležilo 8 ekip. Na državno tekmovanje so se z dobro vajo uvrstili v kategoriji Člani A ekipa iz PGD Štrekljevec, ki je zasedla 2. mesto; v kategoriji Članice A ekipa iz PGD Semič, ki je zasedla 1. mesto; v kategoriji Člani B ekipa iz PGD Štrekljevec, ki je zasedla 1. mesto ter v kategoriji Starejši gasilci ekipi iz PGD Kot-Brezje, ki je zasedla 1. mesto in ekipa iz PGD Stranska vas, ki je zasedla 3. mesto.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo za njihove uspehe in jim želimo veliko športne sreče na državnem tekmovanju naslednje leto.

PGD Kot-Brezje je razpisalo taktično vajo "ZMAJ 2019" v soboto, 12. 10. 2019,  s pričetkom ob 8.00 uri.

September 23, 2019
Objavljeno v Novice zveze

IZBIRNO REGIJSKO TEKMOVANJE 2019

Regijski svet Bele krajine je razpisal izborno tekmovanje v nedeljo, 29. 9. 2019, s pričetkom ob 8.00 uri na stadionu Loka-Črnomelj.

V času od 16. do 18. avgusta je v kampu Turizem Benetič pri mlinu v Vinici potekal tabor mladih gasilcev Gasilske zveze Semič. Tabora se je udeležilo 57 otrok in kar 25 mentorjev. Tokrat smo se odločili, da tabor izpeljemo nekoliko drugače in sicer v naravi ter z bivanjem v šotorih.

Na tridnevnem taboru so otroci sodelovali in se urili v različnih dejavnostih. Osrednja tema je bilo urjenje v gasilskih igrah brez meja, kjer so otroci lahko pokazali svoje znanje s področja gasilstva, prav tako pa tudi ostale sposobnosti. Igre so bile zabavne, zadnji dan tabora pa so se vodi tudi pomerili med seboj na tekmovanju. Izvedli smo tudi različne druge delavnice. Izdelali smo grbe posameznih vodov, spoznavali delovanje in uporabo radijskih postaj ter se s kresilom naučili zakuriti ogenj po skavtsko. Popoldneve smo namenili kopanju v dokaj hladni reki Kolpi, raznim družabnim igram, odbojki in nogometu. Postavili smo tudi vodno drčo in se zabavali pri spuščanju po njej.

Oba večera smo se zabavali ob ognju. V soboto smo pripravili tudi izbor za miss in mistra tabora, kjer so se kandidati predstavili na izviren način in nas zabavali. Vsako noč smo imeli nočno stražo, ki je skrbela za ogenj in nas varovala.

V nedeljo smo pripravili zaključek tabora in nanj povabili tudi starše. Nagovorila nas je županja občine Semič gospa Polona Kambič, predsednik Gasilske zveze Semič tovariš Rudi Kofalt in gostiteljica tabora gospa Antonija Benetič. Pohvalili so celotno organizacijo tabora in vse dejavnosti, ki so potekale. Po nasmehih zadovoljnih otrok, pa smo lahko videli, da so tudi oni uživali na letošnjem taboru in da si želijo tovrstne oblike tabora tudi v prihodnjih letih.

Mladinska komisija pri Gasilski zvezi Semič se zahvaljuje vsem, ki so nam kakorkoli priskočili na pomoč pri pripravi in izvedbi tabora, predvsem pa gre zahvala gostitelju tabora Turizmu Benetič za vse, kar so nam nudili za lažje bivanje v taboru, belokranjskim skavtom, ki so nam nesebično priskočili na pomoč pri izposoji, postavljanju in pospravljanju šotorov, Osnovni šoli Belokranjskega odreda Semič za izposojo šotorov in ostale opreme, Alešu Brulcu za izposojo hladilnika ter podjetju Požek za izposojo in postavitev šotora. Hvala Oliverju Jakofčiču in Tomažu Černetu, ki sta pomagala pri pripravi večerje, Toniju Plutu in Alojzu Kondi za predstavitev izvedbe gasilskih iger v polni gasilski opremi ter Dušanu Vranešiču za posnetek tabora iz zraka. Hvala tudi GZ Semič in vsem prostovoljnim gasilskim društvom za njihovo pomoč. Predvsem pa iskrena hvala vsem mentorjem, ki so s svojo zagnanostjo in pripravljenostjo nesebično pomagali pri organizaciji in izpeljavi vseh načrtovane aktivnosti.

Rezultati tekmovanje za pokal PGD Kot Brezje.

Stran 1 od 3

Koledar dogodkov

Maj 2021
P T S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Aktualno

 • 1. posvet gasilskih mentorjev Bele krajine

  V petek in soboto, 14. in 15. februarja, je v CŠOD Lipa v Črmošnjicah potekal prvi posvet mentorjev gasilske mladine znotraj belokranjske regije, ki ga je organizirala Mladinska komisija regijskega

 • ZAKLJUČEK TEČAJA ZA VIŠJEGA GASILCA

  V četrtek, 31.10.2019, je na Štekljevcu potekala svečana podelitev činov in priznanj za tečajnike belokranjske regije, ki so v letu 2018/19 uspešno zaključili tečaj za vodjo skupine in si tako

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
© 2018 Gasilska zveza Semič. Vse pravice pridržane. Spletno stran poganja: SpletnoMesto.si